a
HomeDom i wnętrzeKuchnie w drewnie, czerni i żółci — czy to dobry pomysł?

Kuchnie w drewnie, czerni i żółci — czy to dobry pomysł?

Kuchnie w drewnie, czerni i żółci — czy to dobry pomysł?

Kuchnie w drewnie to bardzo popularne rozwiązanie, które wybiera wiele osób. Ciekawym dodatkiem do drewna może być kolor czarny oraz żółte akcenty. Czy kuchnie takie są estetyczne? Jak je aranżować ? Czy to dobry pomysł na wykończenie tego pomieszczenia? Odpowiedzi poniżej.

 

Kuchnie w drewnie i czerni

Drewniano czarne kuchnie zyskują stale na popularności i jest to zasługa charakterystycznego połączenia tych barw. Prym wiedzie w zestawieni drewno, które jest tłem dla czarnych elementów. Do drewnianych blatów roboczych, szafek czy nadstawek warto dodawać czarne powierzchnie. Mogą to być fronty od szafek, drzwiczek czy czarny panel na suficie. Połączenie ciepłego drewna z czernią wprowadza harmonię oraz tworzy niepowtarzalny klimat. Warto, aby powierzchnie te były połyskujące, co jeszcze bardziej potęguje efekt połączenia.

 

Żółte dodatki

Jeśli wykonujemy kuchnie w takim stylu, warto pomyśleć nad elementami rozjaśniającymi. Doskonale do tego celu nadawać się będą żółte akcesoria w postaci tostera, kubków czy czajnika na wodę. Aby wprowadzić nieco światła, warto również korzystać z żółtych lamp ozdobnych. Świecą one słabym, ciepłym żółtym światłem co jest bardzo stylowe i korzystnie wpływa na wnętrza tego typu.

 

Czy to dobry pomysł?

Jak najbardziej tak!. Kuchnie drewniane z czarnymi elementami są bardzo praktyczne, gdyż nie widać na nich zabrudzeń — tak jak na kuchniach jasnych. Żółte elementy będą z pewnością rozjaśniały wnętrze i ocieplały charakter pomieszczenia. Ten rodzaj kuchni będzie komponować się również z innymi stylami w mieszkaniu — nawet jeśli kuchnia jest otwarta.

 

 

Share With:

BozenaKowalczyk@dayrep.com